HTML

Háztartás - Mérgek nélkül

A Zöldmami blogban mosódióról és más környezet- és pénztárca kímélő mosó- és takarítószerekkel kapcsolatos tapasztalataimat osztom meg Veled!

Friss topikok

Libri

Klórmentesítés

Coolpex SH-1 zuhanyszűrő (KDF)

Stat

Mosás hatékonyan, minimális költséggel: Mosódió héjjal

2010.06.09. 17:19 M. Tímea

A leginkább költségkímélő megoldás a mosódió héj alkalmazása. Ha Te is árérzékeny vagy és minden forintot okosan szeretnél felhasználni, mindenképpen azt a megoldást javaslom, hogy a mosódiót eredeti formájában szerezd be. Ha idegenkedsz ettől a megoldástól, ne keseredj el, később lesz szó arról is, hogyan készíthetsz magadnak folyékony mosódiót dióhéjból néhány perc alatt.

Víz keménységétől függően tégy 4-8 fél mosódió héjat a vászonzsákba (vagy egy zokniba). Nálunk elég kemény a víz, ezért 8 fél dióhéjat teszek a zsákba, kicsit megtördelem és beáztatom kis pohárkában lévő langyos vízbe kb. fél órára. Az áztatás nem kötelező, el is hagyhatod, vagy ha elfelejted, elég ha addig ázik amíg a ruhákat válogatod és készíted a gépbe.

Ha ez megvan, mehet a zsákocska is a ruhák közé az áztatóvízzel együtt. Mivel a mosódió szerves anyag, teregess ki amint lehet, különben könnyen dohos szagúak lesznek a ruháid. Ha mégis bent felejtetted a ruhákat a mosógépben, akkor sincs gond, egy extra adag öblítővel pörgesd át a mosást és kész is!

Ha kiteregettél, a mosózsákot is szárítsd meg a diókkal együtt (napon vagy radiátoron), mert 2-3 alkalommal még felhasználhatod. Ha rögtön indítod a következő adaggal a gépet, használhatod a zsákot+diót úgy ahogy van. Fehér mosáshoz érdemes külön zsákot használni, nehogy elszíneződjenek a ruhák egy előzőleg színes mosásnál használt zsák miatt.

Szólj hozzá!

Címkék: környezetvédelem mosódió héj minimális költség

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldmami.blog.hu/api/trackback/id/tr752069391

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása