HTML

Háztartás - Mérgek nélkül

A Zöldmami blogban mosódióról és más környezet- és pénztárca kímélő mosó- és takarítószerekkel kapcsolatos tapasztalataimat osztom meg Veled!

Friss topikok

Libri

Klórmentesítés

Coolpex SH-1 zuhanyszűrő (KDF)

Stat

Mi fán terem a mosódió?

2010.06.07. 21:46 M. Tímea

 A mosódió kiváló alternatíva az "intelligens" és "hagyományos" mosószerek helyettesítésére.

A szappanfélék családjába tartozó Sapindus mucorossi termése. E fa természetes élőhelye Dél-India és Indonézia, nevét a benne található saponinnak köszönheti. A saponin vízzel érintkezve enyhén habzani kezd és szappanként hat.

A szappanfa 2.5-3 cm átmérőjű termésének héját vagy az abból készült főzetet használhatjuk mosásra, mivel zsíroldó hatásának köszönhetően eltávolítja a szennyeződést a textíliából anélkül, hogy a színek veszítenének élénkségükból vagy sérülne az anyag szerkezete.

Ha csökkenteni szeretnéd családod vegyianyag terhelését, a mosódió kiváló lehetőséget nyújt számodra, hiszen nem tartalmaz agresszív foszfátokat és tensideket, amelyek egyrészt szennyezik környezetünket, másrészt pedig okai lehetnek különböző allergiáknak, bőrbetegségeknek.

 

2 komment

Címkék: környezetvédelem mosódió mucorossi sapindus

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldmami.blog.hu/api/trackback/id/tr762064191

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

PapsztKriszta · http://www.penzugyitanoda.hu/blog 2010.07.21. 23:39:23

Kár, hogy ilyen későn este bukkantam ezekre a bejegyzésekre, mert sok hasznos dolgot találtam, de leragad a szemem már! Ígérem, visszajövök!

M. Tímea 2010.07.26. 10:10:11

Szia Kriszta!

Örülök, hogy tetszik! Én is éjszakai bagoly vagyok mostanában ;-)

Timi
süti beállítások módosítása