HTML

Háztartás - Mérgek nélkül

A Zöldmami blogban mosódióról és más környezet- és pénztárca kímélő mosó- és takarítószerekkel kapcsolatos tapasztalataimat osztom meg Veled!

Friss topikok

Libri

Klórmentesítés

Coolpex SH-1 zuhanyszűrő (KDF)

Stat

Mit kell tudni még a mosódióról?

2010.06.10. 21:46 M. Tímea

 Ami talán elsőre furcsa lehet az eddig használt mosószerekhez képest, hogy a mosódió nem habzik és az így mosott ruháknak semleges (víz) illata van. A ruhákból  ugyan kiveszi a kellemetlen szagokat, de ha a kedvenc öblítőd illatára vágysz, azt tovább kell használnod (mosódióval használva kevesebb is elegendő), bár léteznek nagyon jó alternatív környezetkímélő lehetőségek is. Erről majd később lesz szó.

A mosódió hatékonyan és alaposan tisztít, de nem fehérít, ezért a fehér ruhákhoz érdemes fehérítő / szürkülésgátló sót adni.

A mosódió gazdaságos és kis helyet foglal, átlag heti 3-4 mosással ½ kg mosódió több mint 6 hónapig elég. Jól szellőző helyen vászonzsákban tárolva 2 évig is eláll úgy, hogy hatékonyságából semmit nem veszít.

Az elhasznált diókat komposztálhatod, mivel kizárólag szerves eredetű, nem tartalmaz semmilyen környezetszennyező anyagot, 100%-ban lebomlik. A mosódiós vizet pedig, amennyiben nem használtál szintetikus öblítőt, fehérítőt a mosás során, nyugodtan rálocsolhatod a növényeidre. Meglátod, hálásak lesznek érte!

Szólj hozzá!

Címkék: környezetvédelem mosódió

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldmami.blog.hu/api/trackback/id/tr452072737

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása